Mesaj emoționant al lui Gică Popescu, la moartea unei legende a U. Craiova: „Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi”

Mesaj emoționant al lui Gică Popescu, la moartea unei legende a U. Craiova:  Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi
Publicat: 25/03/2018, 19:19

Nicolae Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanți oameni din echipa Craiovei care a scris istorie la mijlocul anilor 1980. A jucat în Bănie între 1976 și 1987 și a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toată lumea, Costică Ștefănescu.

Dar finalul vieții fostului fundaș a fost unul cât se poate de trist. Diagnosticat cu o boală incurabilă, Tilihoi a dus o luptă surdă, care s-a întins pe durata a trei ani. În 2015, fostul fundaș a fost ajutat de LPF: „Fac un tratament pentru o boală, spre cancer ca să zic așa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu și m-a ajutat LPF cu prețul acestui medicament. E în jur de 15.000 de lei. E un gest onest și mi se pare un lucru deosebit ca în 3 zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Mă repet, îi mulțumesc și le doresc tuturor tot binele din lume”, spunea Tilihoi în urmă cu trei ani.

Mai mult, în 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat până la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost răpusă, de asemenea, de o boală incurabilă: „Când îți moare propriul copil, pe care l-ai văzut crescând sub ochii tăi, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit în loc”, mai spunea fostul fotbalist, în 2015.


Cu 294 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, Tilihoi a câștigat de două ori titlul de campion al României și și-a mai trecut în palmares patru Cupe ale României, toate cu Universitatea Craiova. Are șapte goluri marcate în prima ligă, 36 de meciuri jucate în cupele europene și zece apariții sub tricolor. A debutat în Liga 1 pe 1 septembrie 1976, într-o înfrângere a Craiovei, 0-1 cu Poli Timișoara. Înaintea experienței în Bănie, a jucat pentru Progresul Brăila, în orașul natal, între 1974 și 1975, FC Brăila (1975-1976). Și-a încheiat cariera de fotbalist la Metalul Bocșa, pentru care a jucat în sezonul 1987-1988, apoi a antrenat la Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin.

„Ziua cea mai tristă. Fostul mare fotbalist al Universității Craiova, Nicolae Tilihoi s-a stins din viață în această dimineață la vârsta de 61 de ani. Odihnește-te în pace, Nicolae Tilihoi!”, este mesajul postat de CS U Craiova pe pagina de facebook, la puțin timp de la aflarea veștii.

„Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învățat să sar la cap, mereu îmi spunea ‘Tarane, bagă săbiuță când sări la cap’. Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja.

Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ștefănescu a plecat la Brașov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învățat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundași centrali pe care i-a avut România”, a spus și Gică Popescu, una lt fotbalist de legendă al Universității Craiova.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2025, în România. Trebuie să depuneți această declarație
Rămâi fără mașină! Lucruri mai puțin știute despre ITP și RCA
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu